Når vi vælger at Avle på en Tævehund  ser vi på hende med objektivt øjne , hvordan er hendes temperament ,  og  hvad har hun på Brugssiden og på Eksteriørsiden og hvad mangler hun i forhold dertil . Også de jagtlige egenskaber er utrolig vigtige  og ud fra disse kriterier samt andre  finder vi en hanhund ,  som rent teoretisk skulle kunne  bibringe  disse egenskaber således at resultatet bliver bedst muligt .

Det er utroligt vigtig for os at både Tævehunden og Hanhunden der bruges til avl er nogle sunde og raske hunde som har et godt temperament , de skal begge to være rolig i sindet og meget velafbalanceret  det gør at den er let at arbejde med og  samtidig skal det være en fantastisk familliehund/Jagthund der lever op til racestandarden . Det vi avler er det man typisk kalder en Tænd og Sluk hund , det vil sige at når den arbejder er det med en lyst og god energi og når den er Familiehund er den rolig og let at have med at gøre .

Den skal samtidig være en hund der kan klare opgaver både før og efter skud , kort sagt en all round hund . 

Vi lægger ikke skjul på at inden vi vælger at Avle med to hunde forberedes der et stort stykke arbejde i at nærstudere begge hundes stamtavler for at få den bedste Avlslinje , vi kikker selvfølgelig også meget på hvordan de to hunde står i forhold til hinanden  bygning type fave osv . Så kikker vi også på begge hundes Indextal,  det giver os et  indblik i HD statuen i begge stammer gennem flere generationer . Man kan med Garanti ikke love at ens hund ikke vil være Disponibelt for senere at evt kunne udvikle HD , men med et godt Miljø fra Opdrætterens side og senere fra køberen , er man hjulpet godt på vej til at undgå dette  men stadigvæk ingen Garanti . Mange mennesker tænker måske ikke så meget over dette når de køber en hvalp , men det er en meget vigtig ting . Begge hundes Indextal skal gerne ligge på  200 tilsammen og meget gerne over .

Så kort og godt tilstræber vi os på at avle hvalpe som er dressurbar med et godt sind og temperament samt gode brugsegenskab , de skal være sunde og nysgerrig  så racetypisk som muligt med et smukt eksteriør godt hårlag og flot skæg .

Vores hvalpe lever i den første tid indenfor ,  her på Kennel-Kajaskov opdrætter vi nemlig kun Vores hvalpe som Stueopdræt ,  når de er ca 5 uger gamle kommer de ud flere gange om dagen  i en indrettet hvalpe/hundegård hvor de hver dag får mulighed for at lege og bolter sig med forskellige Aktiviteter samt sanser . Det er en af vores  vigtigste opgaver  at få en god  Socialisering/Miljøtræning af Hvalpene  på en yderst fornuftig måde ,  de skal have kontakt med flere forskellige typer  mennesker børn i alle aldre, og også gerne med andre hunde end lige deres mor .  De skal have rigtig meget opmærksomhed nærværhed og trykhed sådan at når vi sender vores hvalpe videre til hvalpekøberne kommer de herfra med et godt  mod på livet fra os af .

Vi har ind til videre haft to dejlige kuld hvalpe på vores tævehund , dette har givet os ufattelige mange oplevelser at opdrætte hvalpe , men samtidigt er det også et stort arbejde når arbejdet med vores hvalpe Skal gøres ordentligt . Se mere om hvalpe 2017 og 2019 på menuen .

Det er altid sjovest for en opdrætter at kunne følge sine hvalpe hvis man ønsker at føre dem på Udstillinger og diverse Prøver , på den måde kan vi som opdrætter vuderer resultatet af avlen . Men det er bestemt ikke et krav det vigtigste er at den bliver  brugt til det den er avlet til , nemlig at komme på jagt . En anden stor ting der ligger os meget på sinde er ,  at den bliver en naturlig del af dagligdagen i familien og at den trives og har det godt .

Hos os er det vigtigt at få en god Socialisering af vores hvalpe  , det gøres blandt andet ved meget stor nærverhed kærlighed og omsorg ved at have hvalpene så tæt på os som muligt.

Hos os er det vigtigt at få en god Socialisering af vores hvalpe , det gøres blandt andet ved meget stor nærverhed kærlighed og omsorg ved at have hvalpene så tæt på os som muligt.

Hvalpe i god harmoni og dejlige omgivelser

Hvalpe i god harmoni og dejlige omgivelser

Tævehvalp fra kuldet 2019  Kajaskov`S Kenya

Tævehvalp fra kuldet 2019 Kajaskov`S Kenya

Hanhvalp fra kuldet 2019  Kajaskov`s Sonny

Hanhvalp fra kuldet 2019 Kajaskov`s Sonny

Gode resultater og fine Titler opnået af Kajaskov`s Kenya en hvalp fra 2019 . Mor Sai-Gha`s Bella og Fredskovs Kalle .Flere af vores Hvalpe fra 2019 er også rigtig godt på vej med flere gode resultater .

Gode resultater og fine Titler opnået af Kajaskov`s Kenya en hvalp fra 2019 . Mor Sai-Gha`s Bella og Fredskovs Kalle .Flere af vores Hvalpe fra 2019 er også rigtig godt på vej med flere gode resultater .

Del siden